Logopedie

Logopedie

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie. Alle praktijken vallen vanaf 1 mei 2017 onder de naam Logopedisch Spectrum Nederland.

Behandeling logopedie

Middels een verwijzing kunt u terecht bij een logopedist. Tijdens de eerste afspraak wordt de klacht in kaart gebracht en wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt uitvoerig met u besproken en u op schrift overhandigd. Ook uw (huis)arts ontvangt hier een exemplaar van. Elk half jaar wordt het onderzoek herhaald en het behandelplan geëvalueerd.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Afhankelijk van de problematiek wordt een patiënt één- of tweemaal per week ingedeeld.

Ontvang ik een vergoeding voor logopedie?

Logopedie zit in het basis pakket en valt onder het eigen risico. Dit eigen risico geldt alleen bij betalende verzekerden. Voor kinderen die op de polis van de ouders zijn meeverzekerd is er geen sprake van een eigen risico.

Bij uw eerste bezoek aan de praktijk maken wij een kopie van uw verzekeringsbewijs. Het is dus prettig wanneer u uw pasje of polisblad de eerste keer meeneemt.

Contact

Wilt u meer weten of direct een afspraak maken? Bel dan naar  06-48593761.