Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg, die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut is specialist in (het dagelijks) bewegen. Als je niet goed kunt bewegen, niet durft te bewegen, meer moet bewegen of juist moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij uiteenlopende bewegingsproblemen.

Behandeling fysiotherapie

U kunt op 2 manieren bij de fysiotherapeut terecht. Middels een verwijzing van uw huisarts, maar u kunt ook terecht middels directe toegankelijkheid. In het laatste geval neemt de fysiotherapeut eerst een screening af om vast te stellen of u bij de therapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij/zij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. De behandelingen worden specifiek afgestemd op uw klachten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten en vergoedingen?

Als gevolg van kabinetsmaatregelen valt sinds 1 januari 2004 fysiotherapie niet meer in het basispakket van de ziektekostenverzekeraar. Voor fysiotherapie moet u zich aanvullend bijverzekeren, alleen voor fysiotherapie in het basispakket geldt de eigen bijdrage.

Overzicht van aanvullende verzekeringen kunt u vinden op www.fysiotherapie.nl

Wat houdt directe toegankelijkheid in?

Fysiotherapie is vanaf 1 januari 2006 direct toegankelijk geworden voor iedereen. Dat betekent dat u geen verwijzing van huisarts of specialist meer nodig heeft.

PlusPraktijk fysiotherapie Rollepaal

Per 1 januari 2013 heeft fysiotherapie Gezondheidscentrum Rollepaal de PlusPraktijkstatus behaald en in december 2017 is de status na een visitatie behouden.

PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar ook een stapje verder gaan bijvoorbeeld met aanvullende programma’s. Daarnaast wordt middels de afgegeven status ook de kwaliteit van de fysiopraktijk uitgelicht. Bij de kwaliteitseisen gaat het o.a. om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten en het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht.