Tentoonstelling van werk van Lucy Platvoet
5 oktober 2019 GC Rollepaal

Tentoonstelling van werk van Lucy Platvoet

Posted in Nieuws

Foto-expositie De Magie van Water

Waarom waterfoto’s?

Water kennen we allemaal. Dagelijks komen we ermee in aanraking. Het komt uit de kraan, stroomt door de rivieren, regent uit de lucht. We vinden dat heel gewoon. Maar water is bijzonder. Het voedt, verdrinkt, verandert en verwoest. En steeds oogt het anders.

Hoe meer je erop let, des te meer kanten ervan je ontdekt. Water blijft verrassen. Bij het fotograferen speel ik met mijn blik, mijn gevoel en het water. Ik heb geen plan, maar ga met de flow. Bepaalde momenten of details vallen me op door hun vorm, structuur of samenloop van omstandigheden. Ik speel met wat zich aandient en laat me bewust leiden door wat me raakt. Dat wil ik zo kernachtig mogelijk in beeld krijgen.

Hoezo de titel ‘De Magie van Water’?

Iemand zei bij het zien van mijn foto’s: “Dat is magie”. Over magie zei Victor Mids van ‘Mindf*ck’: “Bij magie denk je: ik ervaar het wel, maar kan het ergens niet bevatten”. Precies zo reageren mensen op mijn foto’s. In eerste instantie denken ze te weten wat ze zien, om vervolgens te ontdekken dat het anders is. Maar wat is het dan wel? Voor wie dat wil weten beschrijf ik dat per foto in een soort gedichtjes. Deze zijn te lezen in de informatiemap bij de expositie.

Fototechnische aanpak

Mijn verwondering wilde ik vangen in abstracte beelden met een goede compositie. Wat ik niet wilde is deze beelden manipuleren met fotoshop. Dan immers zou ik de magie maken, en niet het water zelf. Ik fotografeer met een simpele automatische camera met een goede lens. Daarbij manipuleer ik met sluitertijd en diafragma. Achter de computer maak ik eventueel uitsnedes van de opnames. Of ik versterk het contrast. That’s it.

Wat je op de foto’s ziet is wat het water mij vertelt.
Veel kijkplezier!, Lucy Platvoet
Informatie of bestellen: lucyplatvoet @gmail.com, tel.06-53654729