Expositie van Antonetta van Elburg
27 december 2018 GC Rollepaal

Expositie van Antonetta van Elburg

Posted in Nieuws

_____________________________________________________________

Schilderijen van Antonetta van Elburg komen op ambachtelijke wijze tot stand. Zij heeft zich met name bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst. De werken zijn waarheidsgetrouw geschilderd, veelal in een klassieke, sfeervolle ambiance. Antonetta van Elburg maakt een grote verscheidenheid aan onderwerpen zoals stillevens, bloemen, portretten en vogels.

Van Elburg (1939) groeide op in Balkburg en verhuisde in 1958 naar Ommen. Voor het werk vertrokken Van Elburg en echtgenoot naar het westen des lands net onder de rook van Alkmaar. Zij maakte zich – gesteund door haar talent – de technieken van het tekenen, het olieverf schilderen en aquarelleren eigen. Ze bestudeerde de grote expressionisten en impressionisten.

Teruggekomen uit de hectiek van het westen, woont Antonetta tegenwoordig weer in het Vechtdal en richt zich volledig op het schilderen.

De werken van Antonetta ontstaan buiten in de natuur of gewoon op straat maar vaak ook in haar atelier. Het vangen van het juiste soms mysterieuze licht is haar doel.

De werken van Antonetta van Elburg genieten meer en meer aandacht en waardering, zowel nationaal als internationaal.

Van 17 december 2018 t/m 17 maart 2019 exposeert Antonetta voor een periode van drie maanden in Gezondheidscentrum Rollepaal