Buurtzorg T

Buurtzorg T

Buurtzorg T is een onderdeel van de landelijke Buurtzorg-organisatie, die zich richt op begeleiding en behandeling van patiënten, in de wijk waarin zij wonen. Wij behandelen volwassenen vanaf 18 jaar en ouderen die klachten hebben op het gebied van o.a. angst, depressie, bipolaire stemmingsklachten, psychotische klachten, verslavingsproblemen, autisme en persoonlijkheidsstoornissen, zodat zij niet buiten de gemeenschap komen te staan.

Behandeling Buurtzorg T

Voor een aanmelding bij het Buurtzorg T team ‘Dedemsvaart & Omstreken’ is een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. De patiënt kan dit uiteraard ook zelf aanvragen bij de huisarts. Afhankelijk van de hulpvraag biedt Buurtzorg T korte of langer durende sociaal-psychiatrische behandeling en begeleiding bij de cliënt aan huis of in zijn/haar directe omgeving. Samen met de patiënt wordt de inhoud van de behandeling vastgesteld volgens de daarvoor geldende richtlijnen. In een behandeling is medicatie een mogelijkheid, maar ook valt er te denken aan ondersteunende en activerende begeleiding, praktische ondersteuning in het dagelijks leven, ondersteuning in het contact met instanties en instellingen, herstel van contacten met naasten etc.

Veelgestelde vragen

Welke disciplines zijn verbonden aan Buurtzorg T Dedemsvaart?

Het Buurtzorg T team ‘Dedemsvaart & Omsteken’ bestaat uit een psychiater, verpleegkundig specialist, gespecialiseerd maatschappelijk werker en een HBO psychiatrisch verpleegkundige. Door deze kleinschaligheid zijn onze medewerkers direct bereikbaar voor de patiënt, de naasten en verwijzers. Na aanmelding vindt in dezelfde week ook de intake plaats en krijgt u niet te maken met lange wachtlijsten.

Neem contact op.

Mail naar dedemsvaart@buurtzorgt.nl of bel 06-13110995.

Contact opnemen