Fysiotherapie bij bedrijven

Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie heeft alles te maken met lichamelijke klachten die (kunnen) ontstaan, als gevolg van het werk of lichamelijke klachten waardoor het werk niet pijnvrij kan worden uitgevoerd.

Voor wie is arbeidsfysiotherapie?

Werkgevers die het verzuim op de werkvloer willen verminderen of werkgevers die op korte termijn hun werknemers willen laten behandelen door een fysiotherapeut. Ook een op maat gemaakt pakket afgestemd op het bedrijf is mogelijk: presentaties voor grote en kleine groepen, adviezen op de werkvloer, medical taping, bedrijfsfitness en reguliere fysiotherapie.

Snelle interventie

Een snelle aanpak van lichamelijke klachten kan in de meeste gevallen leiden tot een (voor)spoedige herstel. In een tijd van bezuinigingen in de gezondheidszorg, afwachtend verwijsgedrag, geprotocolleerde zorg etc. wordt menig werkgever geconfronteerd met ziekteverzuim, dat langer duurt dan noodzakelijk is. Als werkgever krijgt u te maken met het verlies van kostbare tijd, werkzaamheden kunnen niet of slechts ten dele worden uitgevoerd en dure vervanging vergroot de kostenpost.

Een directe interventie kan verlies aan kostbare tijd terugdringen. Een combinatie van fysiotherapie, sportfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, eventueel gekoppeld aan een gedegen toepassing van complementaire geneeswijzen zoals acupunctuur, kan een wezenlijke bijdrage leveren aan een snelle revalidatie.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.