Acupunctuur

Acupunctuur

De acupuncturisten van Gezondheidscentrum Rollepaal vinden de integratie van acupunctuur met de moderne inzichten vanuit de Westerse reguliere geneeskunde van groot belang. Wij zijn van mening dat de geneeskunde van de toekomst in wederzijdse samenwerking en respect meer kan betekenen voor onze patiënten. De WHO ( World Health Organization) heeft inmiddels een uitgebreide lijst van indicaties gepubliceerd waarbij acupunctuur bewezen effectief is. Na het afronden van onze fysiotherapie opleiding hebben wij ons gespecialiseerd in de de diverse vormen van acupunctuur, waaronder de klassieke en de moderne neuro- acupunctuur technieken. Momenteel zijn twee acupuncturisten werkzaam in ons centrum. Nanique Willemsen en Christianne Slager.

Behandeling acupunctuur

Aan de hand van de diagnose besluit de acupuncturist welke punten gebruikt worden om de klachten te verminderen. Een behandeling duurt meestal een half uur, waarbij de naalden een kwartier in het lichaam blijven. De prikken zijn licht voelbaar bij het insteken, daarna is de behandeling pijnvrij.

Moxa
Moxa is een acupunctuurmethode waarbij acupunctuurpunten worden verwarmd. De toepassing hangt af van de aard van de klacht, maar kan o.a. worden toegepast bij ernstige vermoeidheid, blessures, gewrichtspijnen en bij stuitligging tijdens de laatste fase van de zwangerschap

Elektrostimulatie
Bij een aantal aandoeningen (voornamelijk pijnklachten) kan gebruik gemaakt worden van elektrostimulatie. De naalden worden elektrisch gestimuleerd om pijn te dempen en/of de doorbloeding te stimuleren. Deze stroompjes zijn licht voelbaar en niet pijnlijk.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Gezondheidscenrum Rollepaal vindt een goede samenwerking met de huisartsen in de regio echter zeer waardevol. Waar nodig vindt er overleg plaats met uw huisarts.

Met welke klachten kan ik terecht bij acupunctuur?

Een volledige lijst met aandoeningen vindt u op de site van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, de grootste beroepsorganisatie van acupuncturisten in Nederland. Staat uw klacht er niet tussen? Neem contact met ons op om uw klachten te bespreken.

Doet acupunctuur pijn?

U kunt een elektrisch schokje ervaren bij het plaatsen van de naalden en kan een behandeld punt gevoelig zijn. Die gevoeligheid verdwijnt snel weer. Wij maken gebruik van wegwerpnaalden, welke na de behandeling worden  weggegooid in een speciale container.

Zijn er bijwerkingen na een behandeling?

Tijdens of na de behandeling kunt u zich lui of sloom voelen. Heel zelden komt er misselijkheid of duizeligheid voor. Deze klachten verdwijnen kort na de behandeling vanzelf.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven per 01-01-2021:

  • Consult acupunctuur                                                 € 72,50.-
  • Consult acupunctuur  (kort)                                     € 62,50.-
  • Kort consult acupunctuur (kinderen)                      € 52,50.-

Vergoedingen

Voor de meest recente vergoedingen en info over acupunctuur kunt u ook kijken op de vergoedingspagina van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

 

Neem contact op.

Mail naar info@gcrollepaal.nl of bel 0523-611283.

Maak een afspraak